Rödkålssallad med fänkål och valnötter och pepparrotsyoghurt

2
0
Rödkålssallad med fänkål och valnötter och pepparrotsyoghurt

Rödkålssallad med fänkål, valnötter och pepparrotsyoghurt är en mycket tilltalande rätt. Lysande och färgrikt tillbehör som passar utmärkt till skinka och kalkon.

Skriv ut
Rödkålssallad med fänkål och valnötter och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rödkålssallad med fänkål och valnötter

500 g
rödkål
1
fänkål
1 dl
drickfärdig apelsinjuice
1 msk
citronsaft
1 msk
honung
2 msk
rapsolja
2
apelsiner
1 dl
valnötter
-
salt
-
svartpeppar

Pepparrotsyoghurt med äpple och persilja

2 dl
matyoghurt
1 dl
gröna ärtor
3 msk
hackad persilja
1
rött äpple t ex Ingrid Marie
2 msk
riven pepparrot
-
salt och peppar

För alla

Rödkålssallad: Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Pepparrotstoghurt: Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurten mot sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1774 KJ / 424 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept