UNDER 30 MIN | Medel

Julskinka med pepparkakscrust och snabbmarinerad rödkål

Som tillbehör till julskinkan: gör ett krispigt pepparkakssmul med rostad lök, samt en fräsch rödkålssallad med apelsin- och senapsdressing. Både snabbt och enkelt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen fint, gärna med mandolin. Blanda apelsinjuice, senap och olja. Vänd ner kålen och krydda med salt och peppar.
  2. Krossa pepparkakorna och blanda med rostad lök. Servera till julskinkan och gärna bröd och smörgåskrasse.

För alla

Kontrollera noga innehållet i griljeringen på skinkan och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pepparkakor, rostad lök och bröd.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 200 g rödkål
  • 4 msk färskpressad apelsinjuice
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk olja
  • 1 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 2 pepparkakor
  • 1 dl rostad lök
Till servering
  • skivad julskinka av rapsgris
  • bröd
  • smörgåskrasse

Näringsvärde
Per portion

Energi 340 kJ / 81 kCal