Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Prinskorvar med julslaw och valnötter

Vad vore väl julbordet utan prinskorv? Här börjar du med att ansa och strimla kålen för att få de perkta slaw-strimlorna. Kålen kommer sedan till sin rätta när du blandar dem med vinäger och honung. Korvarna steks i ca 7 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen tunt med en osthyvel eller mandolin.
  2. Blanda med vinäger och honung. Låt dra ca 10 minuter.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Skiva sellerin tunt. Blanda äpple och selleri med kålen, majonnäs och senap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka valnötterna och strö över kålen.
  5. Stek prinskorven i smöret ca 7 minuter.
  6. Servera julslawen till prinskorven.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4 bufféportioner
  • ca 350 g rödkål
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 äpple
  • 1 stjälk selleri
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1 dl valnötter
  • 480 g prinskorv
  • 1 msk klarifierat smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2684 kJ / 642 kCal