Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Linssallad med kikärter och avokado

Linssallad med kikärter och avokado, en sallad med stor matighet som serveras på en bädd av isbergssallad. Röda linser, avokado och tomater är en del av innehållet i denna linssallad som du avslutningsvis toppar med smulad fetaost.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka röda linser enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär rödlök i klyftor. Skär tomater i bitar. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur mogna avokador. Skär det i bitar.
  2. Fräs löken mjuk och glansig i rapsolja i en stekpanna tillsammans med curry eller spiskummin. Vänd ner linserna och sköljda, avrunna kikärter. Låt allt bli varmt. Krydda med balsamvinäger, salt och peppar.
  3. Skär isbergssallad i bitar och lägg på ett fat. Lägg över den varma linsröran. Lägg på avokado och tomater. Smula över fetaost. Servera gärna med ett gott bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl röda linser
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 mogna avokador
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry eller spiskummin
  • 1 burk sköljda, avrunna kikärter (à 400 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 huvud isbergssallad
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2538 kJ / 606 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer