Pita med lammfärs och tahinisås

Pitabröd med lammfärs och tahinisås är ett bra val när du vill ha en smakrik middag. Den kryddiga färsen serveras med en fräsch sallad gjord på paprika, silverlök, mynta och persilja, men också med en tahinisås, vitost och het ajvar relish. Lammfärsen går självklart att byta ut mot annan variant!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
4 portioner
Lammfärs
500 g lammfärs
1 1/2 msk harissa
1 tsk spiskummin
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olja
Grönsaker
1 kruka mynta
1/2 kruka persilja
1/2 silverlök
1 grön paprika
1/2 citron (1 msk saft, för 4 port)
2 msk olivolja
Tahinissås
1 vitlöksklyfta
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk tahini
1 msk vatten
Till servering
75 g vitost
4 salladsblad
4 pitabröd (se länk i texten för hemgjorda)
1 dl ajvar relish (gärna stark)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3072 KJ / 750 kCal
Fett45 g
Salt3.2 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Kommentarer
Supergott.
Jerker
2025-04-11Supergoda smaker! Lagade med blandfärs och tillagade spetten på grillen. Hade ingen harissa så tog paprikapulver och cayennpeppar istället. Hade ingen ajvar hemma heller men det blev gott utan :)
Elisabeth
2025-04-02