Rödkål med lingon

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rödkål med lingon

En mumsig rödkål med lingon, som du gör genom att marinera kål och äpple över natten med bland annat vin, glögg och äppelcidervinäger. Koka sedan blandningen med lök, lingon, apelsin och sirap som du gärna låter stå över natten. Servera kålen varm.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rödkål med lingon

Ingredienser

6 portioner

Dag 1

1 rödkålshuvud (à ca 800 g)
3 äpplen
1 dl vinglögg
2 dl äppelcidervinäger
1 dl rött vin
1 kanelstång
1 1/2 tsk malen kryddpeppar
2 lagerblad

Dag 2

1 rödlök
1 msk smör
1 dl frysta lingon
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl ljus sirap
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

00:40:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Skall det verkligen vara 2 dl äppelcidervinäger i rödkålen? Jag var skeptisk men era recept brukar vara bra, så OK, jag testade! Tyckte den blev alldeles för syrlig. Annars var det gott med lite annorlunda smaktillsatser. Gör nu en ny sats utan vinäger för blanda ut originalet, hoppas det blir lagom. MVH Gunilla

    Gunilla

Testa liknande recept

  • Rödkål med glögg och lingon
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Royal Christmas
    Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonrulle med vispad smetana
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonaioli
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokosmuffins med lingon
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad