Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Osttallrik med fikon- och glöggmarmelad

Det sägs att ost fulländar en god middag. Och visst är det säkert så. Men ingen riktig ostupplevelse utan en fantastiskt god marmelad! Denna ljuvliga marmelad på fikon och glögg är lika god i smaken som enkel att laga till.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop fikon och glögg i en kastrull under lock 5 minuter.
  2. Mixa till en slät marmelad med stavmixer eller i en liten matberedare. Fyll i ren glasburk och förvara i kylen fram till servering.
  3. Till servering: Servera till ostar.

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Ostglädje! Morbier och roquefort är perfekta ostar att servera tillsammans med fikon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g torkade fikon
  • 2 dl röd vinglögg
Till servering
  • ostar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?