En riktigt smaskig efterrätt med jämtländska anor. Sötosten, som bär smak av kanel och kardemumma, går även utmärkt att kan frysa för att äta senare. I sällskap med den söta rosmarinkaramellen blir sötosten en oemotståndlig dessert! Rosmarinkaramellen är ett lika gott tillbehör till sötostkakan som att ringla över frukostyoghurten.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2012
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anders
2022-12-23Häll i löpe INNAN du värmer mjölken. Annars koagulerar den inte. Löpe funkar inte i högpastöriserad mjölk, vilket den ju blir av två timmars kokande.
Gunnar
2018-12-27Fel dom smörgås mat äter vi det ej som efterät
Gunnar
2018-12-27Vad kommer det av att sötost är en efterät aldrig stöt på det ändå levt 34 år i Jämtland jag och de jag känner äter det som efterät ?