Kanel- och lingonmarmelad
Marmeladkulor i all ära, men de här kanel- och lingonmarmeladsrutorna är snäppet vassare! Lingonen ger dem en fräsch syrlighet och härlig färg, medan kanelen bidrar med en djupare smak.
Ingredienser
30 bitar
7 gelatinblad
250 g frysta lingon
1/2 dl vatten
4 1/2 dl strösocker
2 kanelstänger
3 msk flytande pektin (fruktpektin)
1 1/2 tsk citronsyra
Garnering
strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi277 KJ / 66 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g
Kommentarer
Ni har flytande fruktpektin i receptet som inte finns att köpa hos er. Hur har ni tänkt där?
Irina
2020-09-01Hej Irina! Utbudet på produkter varierar från butik till butik. Du kan fråga din ICA-handlare om de kan ta in den i sitt sortiment. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-04Går det att ta bort kanelen i receptet?
Camilla
2018-12-12Hej Camilla! Det går bra, men det kommer troligen smaka mycket lingon. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-17Hej Josefine! Svårt att säga vad som hänt för dig, men det är kemi med matlagning och ibland händer det saker man inte vet varför. Kanske var det mer syra i lingonen än när vi gjorde detta? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-04