Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kanel- och lingonmarmelad

Marmeladkulor i all ära, men de här kanel- och lingonmarmeladsrutorna är snäppet vassare! Lingonen ger dem en fräsch syrlighet och härlig färg, medan kanelen bidrar med en djupare smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att de ska bli mjuka.
  2. Koka upp lingonen med vattnet i en kastrull. Mixa det slätt. Blanda ner sockret och kanelstängerna, koka upp igen och koka ca 5 minuter. Ta upp kanelstängerna.
  3. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet, rör i dem, pektinet och citronsyran i lingonsåsen.
  4. Klä en avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 30 st), med plastfilm och häll i smeten. Låt stelna i kylskåp över natten.
  5. Garnering: Skär marmeladen i små kuber och vänd dem i sockret. Låt dem torka till på en tallrik med socker i rumstemperatur.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 30 bitar
  • 7 gelatinblad
  • 250 g frysta lingon
  • 1/2 dl vatten
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 3 msk flytande pektin (fruktpektin)
  • 1 1/2 tsk citronsyra
Garnering
  • strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 277 kJ / 66 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer