Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Carpaccio är en klassisk förrätt som sällan slår fel – här gör vi den på rödingfilé. Servera med sojabönor, haricots verts och mangold. Några klickar gräddfil blir pricken över i!

Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Ingredienser

8 bufféportioner

Röding

300 g rödingfilé
1/2 tsk salt

Ärtcitronette

1 dl gröna ärtor
saft och skal från 1 citron (saft från 1 citron motsvarar 2 tsk saft)
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt
peppar

Sallad

1/2 förp frysta, tinade sojabönor (à 250 g)
150 g haricots verts (bönor)
30 g röd mangold
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

Till servering

1 dl gräddfil

Gör så här

00:30:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi779 KJ / 186 kCal
Fett13 g
Salt0.63 g
Kolhydrater4 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Röding på norrlandsvis
    Betyg 4.4 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad