Röding i paket med örter och pepparrotsgräddfil

Grilla röding i paket med sommarens smaker! Fisken grillas saftig och smakrik i knyten av bakplåtspapper tillsammans med purjolök, smör och citron. Det grillade fiskpaketet serveras sedan med pepparrotskräm, dill och gräslök, och gärna kokt färskpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök (à ca 250 g)
4 ark bakplåtspapper
4 rödingfiléer utan skinn (à ca 150 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
50 g smör
1 msk finrivet citronskal
Pepparrotsgräddfil
2 - 3 msk finriven pepparrot
2 dl gräddfil
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
1/2 dl finskuren gräslök
1/2 dl finhackad dill
kokt färskpotatis
Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1737 KJ / 416 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater6 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stSupergott, har gjort med laxfilé istället för röding
Marie
Kanongott och fräscht. Men nästa gång testar vi med torsk(rygg) istället för röding.
Ulf
Somrigt och vansinnigt gott!
Carina
Supergott!! Detta kommer jag laga många gånger.
Åsa
Fantastiskt gott. Makens kommentar ”mmmmm, det här var gott”. Fantastisk sås med pepparrot gjorde hela grejer. Rolig idé med papperspaketen vilket funkade alldeles utmärkt på grillen (vilket jag kände mig lite osäker på). Kommer definitivt lagas igen och gärna med gäster på besök!
Åsa
Jättegott, jag använde också lax.
Ulla
Somrigt härligt och väldigt gott! Använde lax istället. Kommer bli en återkommande bjudrätt :)
Mari