Rödbetssoppa med yoghurt

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1Klimatsmart
Rödbetssoppa med yoghurt

Härligt värmande är rödbetssoppan som görs med både rödbetor, potatis och lök. Soppan kryddas med ingefära och blir precis lagom het i smaken. Servera med svalkande yoghurt och gärna ett gott bröd.

Rödbetssoppa med yoghurt

Ingredienser

4 portioner
500 g rödbetor
2 potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk ingefära
1 msk olivolja
12 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 lime
salt
peppar
2 dl matyoghurt (10%)
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Tycker det blev väldigt gott! Lite liknande buttnernutsoppa i sötman fast med en smak av rödbeta :) skulle rekommendera att ha liten skvätt grädde eller creme fraiche till servering istället för yoghurt

Isabelle

2023-11-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.
Energi936 KJ / 224 kCal
Fett8 g
Salt2.7 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt
Betyg 4.6 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbets- och rödkålssoppa
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Borsjtj
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetssoppa med isterbandssmul och Västerbottensost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetssoppa med kyckling
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb rödbetssoppa med pepparrotscrème
Betyg 3.3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga