Rödbetssoppa med yoghurt
Härligt värmande är rödbetssoppan som görs med både rödbetor, potatis och lök. Soppan kryddas med ingefära och blir precis lagom het i smaken. Servera med svalkande yoghurt och gärna ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
2 potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk ingefära
1 msk olivolja
12 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 lime
salt
peppar
2 dl matyoghurt (10%)
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.
Energi936 KJ / 224 kCal
Fett8 g
Salt2.7 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tycker det blev väldigt gott! Lite liknande buttnernutsoppa i sötman fast med en smak av rödbeta :) skulle rekommendera att ha liten skvätt grädde eller creme fraiche till servering istället för yoghurt
Isabelle
2023-11-09