Rödbetssoppa

Betyg 2.5 av 5.
27 personer har röstat
1Klimatsmart
Rödbetssoppa

I Ryssland kallas den för borsjtj, i Polen för Barszcz. Rödbetssoppa är en signaturrätt i flera östeuropeiska länder, med olika ingredienser och tillagningssätt beroende på land och region. Här är en vegetarisk variant toppad med purjo, äpple, saltgurka och smetana.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Rödbetssoppa

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
500 g  rödbetor
2 msk  olivolja
2   grönsaksbuljongtärningar
1 dl  torrt vitt vin
2   lagerblad
1 tsk  socker
1 l  vatten
1 dl  smetana eller crème fraiche
2 msk  finskuren dill
salt och svartpeppar

Topping

10 cm  purjolök
1   äpple
1 dl  hackad inlagd saltgurka
ca 1 msk  majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
27 personer har röstat

Kommentar

Man ska aldrig toppa Borsch (rödbetssoppa) med den konstiga topping som står i receptet. Bara creme fraich och färsk hackad lök eller persilja.

Kateryna

2017-12-25

Näringsvärde per portion

Energi1147 KJ / 275 kCal
Fett15 g
Salt2.52 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetsraka med ryskt pålägg
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rysk rödbetssoppa med gurksmetana
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetarisk "sillsallad"
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetsmix
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Supersnabb rödbetssallad
Betyg 2.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga