Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetssoppa

Rödbeta är ett bra miljöval då svenska ekologiska rödbetor finns att tillgå under hela året. Detta recept på rödbetssoppa är enkel att tillaga och har en fyllig, ordentlig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, hacka och fräs gul lök mjuk i lite olivolja i en kastrull. Riv rödbeta grovt på ett rivjärn och tillsätt den. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning i kastrullen och låt koka upp. Salta och stänk i balsamvinäger.
  2. Skala liten rotpersilja och lägg den i en mixer. Mixa till riskornsstorlek. Toppa soppan med detta.

För alla

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 gul lök
  • 1 skalad rödbeta
  • 2 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 liten rotpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 329 kJ / 79 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept