Vegetarisk "sillsallad"
En härlig, vegetarisk "sillsallad" som istället för sill innehåller saltgurka och rödbetsspad. Blanda bara ihop alla dina ingredienser i en skål och avnjut gärna med kokt ägg i klyftor.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
500 g potatis
1/2 rödlök
2 syrliga äpplen
12 inlagda hela rödbetor (à 350 g)
3 saltgurkor (à 70 g)
1 dl spad från rödbetorna
2 krm vitpeppar
kokta ägg till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kalla det inte "vegetarisk sillsallad"! Det innehåller ingen sill. Potatis- och rödbetssallad är ett mer passande namn, som säger precis vad det är. Ett tips är att skala potatisen när den har svalnat, inte kallnat helt. Gör salladen på varm potatis så suger den åt sig rödbetsspadet bättre och blir ännu godare.
Bo arne
2017-12-15