Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegetarisk "sillsallad"

En härlig, vegetarisk "sillsallad" som istället för sill innehåller saltgurka och rödbetsspad. Blanda bara ihop alla dina ingredienser i en skål och avnjut gärna med kokt ägg i klyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med skal på. Låt kallna.
  2. Skala och skär potatisen i fina tärningar.
  3. Skala och finhacka löken. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär äpple, rödbetor och saltgurkor i fina tärningar.
  4. Blanda ihop allt i en skål tillsammans med rödbetsspad. Krydda med peppar. Servera gärna med kokt ägg i klyftor.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggklyftorna till servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g potatis
  • 1/2 rödlök
  • 2 syrliga äpplen
  • 12 inlagda hela rödbetor (à 350 g)
  • 3 saltgurkor (à 70 g)
  • 1 dl spad från rödbetorna
  • 2 krm vitpeppar
  • ev kokta ägg till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB