Rödbetssallad med krämig ostdressing
Med förkokta rödbetor kan man få fram en extra grönsaksrätt till buffébordet på nolltid. Hasselnötter, kapris och honung ger både sötma och syrlighet till betorna. Riven ost och crème fraiche rörs snabbt ihop till en god dressing som påminner lite om caesardressing.
Ingredienser
8 bufféportioner
500 g förkokta rödbetor
2 msk kapris
1/2 msk olja
1/2 msk honung
salt
peppar
1/2 dl rostade hasselnötter
2 hjärtsalladshuvuden
Ostdressing
ca 100 g lagrad ost
1 dl crème fraiche
2 msk mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi645 KJ / 159 kCal
Fett11 g
Salt1.24 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g
Kommentar
Helt okej, tyckte dressingen inte passade så bra
Pjotr
2018-12-23