Rödbetssallad med krämig ostdressing

3
1
Rödbetssallad med krämig ostdressing

Med förkokta rödbetor kan man få fram en extra grönsaksrätt till buffébordet på nolltid. Hasselnötter, kapris och honung ger både sötma och syrlighet till betorna. Riven ost och crème fraiche rörs snabbt ihop till en god dressing som påminner lite om caesardressing.

Rödbetssallad med krämig ostdressing

Ingredienser

8 bufféporioner
500 g förkokta rödbetor
2 msk kapris
1/2 msk olja
1/2 msk honung
salt
peppar
1/2 dl rostade hasselnötter
2 hjärtsalladshuvuden

Ostdressing

ca 100 g lagrad ost
1 dl crème fraiche
2 msk mjölk

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Pjotr

2018-12-23

Helt okej, tyckte dressingen inte passade så bra

Näringsvärde per portion

Energi 645 KJ / 159 kCal
Fett 11 g
Salt 1.24 g
Kolhydrater 8 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden