Rödbetssallad med krämig ostdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetssallad med krämig ostdressing

Med förkokta rödbetor kan man få fram en extra grönsaksrätt till julbordet på nolltid. Hasselnötter, kapris och honung ger både sötma och syrlighet till betorna. Riven ost och crème fraiche rörs snabbt ihop till en god dressing som påminner lite om caesardressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféporioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rödbetorna i klyftor. Blanda dem med kapris, olja, honung och krydda med salt och peppar.
  2. Hacka hasselnötterna grovt och skär salladen i tunna klyftor.
  3. Ostdressing: Riv osten fint och blanda den med crème fraiche och mjölk till en dressing, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp rödbetor och sallad på ett fat och strö på hasselnötterna, servera med dressingen.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféporioner
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 2 hjärtsalladshuvuden
Ostdressing
  • ca 100 g lagrad ost
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk mjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 645 kJ / 159 kCal