Kycklingprinskorvar med grönkål och kumminstekta palsternackor
Inget julbord utan prinskorv! Men för den som vill ha lite variation är kycklingprinskorv ett minst lika gott alternativ. Här tillsammans med spännande tillbehör som stekt palsternacka med kummin och en mixad färskost där grönkål, gräslök och hasselnötter sätter smak.
Ingredienser
8 bufféportioner
Grönkålsfärskost
2 dl färsk grönkål
1 ask, färsk gräslök (à 20 g)
1/2 dl rostade hasselnötter
1 tsk dijonsenap
250 g kvarg (10%)
salt och peppar
Palsternackor
400 g palsternacka
1 rödlök
2 msk smör
1 msk färskpressad citronsaft
1/2 tsk grovmalen kummin
Till servering
ca 325 g kycklingprinskorv
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt kvarg och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1021 KJ / 241 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein12 g
Kommentarer