Jordgubbssallad med färskpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordgubbssallad med färskpotatis

Jordgubbssallad med färskpotatis är riktigt läckert och njutbart. En härlig sommarsallad. Jordgubbar, färskpotatis och halloumiost - det är sommar när det är som bäst.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka färskpotatisen i saltat vatten. Häll av vattnet. Ringla över olivolja. Riv parmesanosten och blanda ner.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  3. Skölj sockerärtorna. Skölj rucola och babyspenat och dela i mindre bitar.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelstark värme. Skiva jordgubbarna tunt.
  5. Skala avokadon och skär den i klyftor, pressa över limejuice och tillsätt rivet limeskal.
  6. Skär halloumin i strimlor och stek den i en stekpanna tills den är gyllenbrun. Eller skär bacon i strimlor och stek tills det är knaprigt.
  7. Fördela rucola och babyspenat på fyra tallrikar. Ringla över dressingen. Fördela övriga ingredienser på tallrikarna. Toppa med pinjenötter och lite grovmalen svartpeppar.

För alla

Jordgubbssallad med halloumi och färskpotatis. Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör mjölkfri: uteslut parmesanosten. Byt halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • ca 600 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 100 g parmesanost
  • 2 avokador
  • rivet skal och juice av 1/2 lime
  • 1 paket halloumiost (à 250 g) eller bacon (1 paket halloumiost motsvarar 2 paket bacon (à 140 g))
  • 50 g pinjenötter
  • 150 g sockerärtor
  • 40 g ruccolablad
  • 75 g babyspenat
  • grovmalen svartpeppar
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • juice av 1/2 lime
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan