Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetssallad

Här är ett ljuvligt recept på klassikern rödbetssallad och den här blir himmelskt god då du gör den på färska rödbetor och inte inlagda. Ingredienserna är noga utvalda och skapar en magnifik smakupplevelse!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka, skala och tärna rödbetorna. Skala och hacka rödlöken grovt.
  2. Småkoka alla ingredienser till dressingen i en kastrull, tills löken är mjuk.
  3. Slå dressingen varm över de tärnade rödbetorna. Blanda väl.

Tips

Vid tidsbrist: Lägg upp färdigköpt rödbetssallad i en skål och garnera med små tärningar av äpple och grovriven pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg rödbetor
Dressing
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 0,8 dl ättiksprit (12%)
  • 2 lagerblad
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk svensk senap
  • salt
  • lite italiensk salladskrydda
  • lite apelsinblomshonung eller annan honung
Lägg till i inköpslistan