Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rödbetssallad

Enkelt och smakfullt recept på klassisk rödbetssallad. Du gör salladen av rödbetor, matyoghurt, honung och ingefära. Passar bra att servera som tillbehör vid påsk, jul eller när som helst!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna lite.
  2. Riv rödbetorna grovt och blanda med matyoghurt, honung och färskriven ingefära. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Rödbetssallad är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1/2 kg rödbetor
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk honung
  • 1 msk färskriven ingefära
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2535 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer