Friterade potatisskal med löjromsdipp

4
1
Friterade potatisskal med löjromsdipp

Ta tillvara på potatisskalen och gör lite lyxigare tilltugg där de krispiga potatisskalen får sällskap av en fantastiskt god och enkel dipp gjord på smetana, majonnäs och löjrom.

Skriv ut
Friterade potatisskal med löjromsdipp

Ingredienser

4 som bufféportion
400 g
skal av potatis
1 l
kallt vatten
1 msk
vinäger
olja (till fritering)

Löjromsdipp

2 dl
smetana
50 g
majonnäs
50 g
löjrom
2 msk
färskpressad citronjuice
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Hellmann’s

Gör så här

Tips

Skala gärna potatisen med en liten skalkniv för tjockare skal.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Ann-sofie

2021-04-24

Jättegoda chips, enkla att göra. Jag använde en tjockbottnad kastrull med ett oljelager på par centimeter. 160-170 grader lät jag oljan bli innan jag lade ner chipsen med en hålslev. Jag körde bara en del av skalen i taget. Mumsigt! Ny favorit!

Testa liknande recept