Friterade potatisskal med löjromsdipp

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
1
Friterade potatisskal med löjromsdipp

Ta tillvara på potatisskalen och gör lite lyxigare tilltugg där de krispiga potatisskalen får sällskap av en fantastiskt god och enkel dipp gjord på smetana, majonnäs och löjrom.

Friterade potatisskal med löjromsdipp

Ingredienser

4 som bufféportion
400 g  skal av potatis
1 l  kallt vatten
1 msk  vinäger
olja (till fritering)

Löjromsdipp

2 dl  smetana
50 g  majonnäs
50 g  löjrom
2 msk  färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Hellmann’s

Gör så här

Tips

Skala gärna potatisen med en liten skalkniv för tjockare skal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jättegoda chips, enkla att göra. Jag använde en tjockbottnad kastrull med ett oljelager på par centimeter. 160-170 grader lät jag oljan bli innan jag lade ner chipsen med en hålslev. Jag körde bara en del av skalen i taget. Mumsigt! Ny favorit!

Ann-sofie

2021-04-24

Testa liknande recept

Toast Skagen med hemmagjord majonnäs
Betyg 2.3 av 5.
613 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummertaco
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Taco med revbensspjäll
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad macka med julskinka och gurkmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummersliders
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummersallad med marinerad morot
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga