Friterade potatisskal med löjromsdipp
Ta tillvara på potatisskalen och gör lite lyxigare tilltugg där de krispiga potatisskalen får sällskap av en fantastiskt god och enkel dipp gjord på smetana, majonnäs och löjrom.
Ingredienser
4 bufféportioner
400 g skal av potatis
1 l kallt vatten
1 msk vinäger
olja (till fritering)
Löjromsdipp
2 dl smetana
50 g majonnäs
50 g löjrom
2 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Hellmann’s
Gör så här
Tips
Skala gärna potatisen med en liten skalkniv för tjockare skal.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegoda chips, enkla att göra. Jag använde en tjockbottnad kastrull med ett oljelager på par centimeter. 160-170 grader lät jag oljan bli innan jag lade ner chipsen med en hålslev. Jag körde bara en del av skalen i taget. Mumsigt! Ny favorit!
Ann-sofie
2021-04-24