Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hasselbackspotatis mini

Hasselbackspotatis är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Men det är inte fel att förnya sig lite. Prova minihasselbackspotatisar! Toppa med crème fraiche och löjrom till festliga munsbitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva potatisar fint med skalet kvar, men inte hela vägen igenom. Ställ dem i en smord ugnssäker form. Salta och hyvla över smöret.
  3. Ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något.  
  4. Toppa med smetana, löjrom och finskuren gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Med panko eller ströbröd blir de extra knapriga.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 900 g små potatisar (gärna ratte)
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 dl smetana
  • 80 g löjrom
  • 2 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1217 kJ / 290 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept