Hasselbackspotatis mini

19
2
Hasselbackspotatis mini

Hasselbackspotatis är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Men det är inte fel att förnya sig lite. Prova minihasselbackspotatisar! Toppa med crème fraiche och löjrom till festliga munsbitar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Hasselbackspotatis mini

Ingredienser

8 portioner
900 g
små potatisar (gärna ratte)
1 tsk
salt
100 g
smör
2 dl
smetana
80 g
löjrom
2 msk
finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Med panko eller ströbröd blir de extra knapriga.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Anna

2020-12-29

Går det att förbereda saker dagen innan?

Sofia

2019-11-18

Jättegoda, mycket uppskattad förrätt. Bytte ut löjrommen till regnbågsrom! Mums

Näringsvärde per portion

Energi 1217 KJ / 290 kCal
Fett 21 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 19 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept