Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Hand upp alla som älskar rårakor! Här kommer en variant som du måste prova! Lika delar rödbetor och potatis ger en mustig smak och fantastisk färg. Toppa rårakan med smetana, gräslök och löjrom och dina gäster kommer att jubla.

Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Ingredienser

4 portioner
300 g rödbetor
300 g mjölig potatis
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
2 msk rapsolja

Till servering

smetana
hackad gräslök
löjrom

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegoda! Godast tunna och stekta i mycket rapsolja.

    Hanna

  • Vi lagade det i dag. Det var jättegott, med lite bacon till också. Inte sista gången vi åt den.. 👍

    Susanne

Näringsvärde per portion

Energi1328 KJ / 317 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater21 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Råraka med löjrom
    Betyg 4.3 av 5.200 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hasselbackspotatis mini
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cruditéer med löjromsdipp
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äggcocotte med löjrom
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad