Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Vackert färgade och smakrika rödbetspicklade ägg passar perfekt som tillbehör till buffén på påsk, midsommar eller jul. De picklade äggen serveras tillsammans med en krämig sojamajonnäs och klippt krasse som topping.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse

Ingredienser

6-8 portioner
2 rödbetor
1/2 rödlök
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 dl vatten
1 1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
6 - 8 ägg

Sojamajonnäs

1 äggula
2 msk japansk soja
3/4 msk ris- eller vitvinsvinäger
3/4 tsk sesamolja
1 1/2 dl neutral rapsolja
1 ask smörgåskrasse

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Helt fantastiskt goda och snygga ägg! Extra gott med majonäsen till. Vi gör dem till både påsk och jul!

    Matilda

  • Snygga och ganska goda ägg. Men äcklig majonnäs! Smakade bara sesamolja.

    Annie

  • Äggen blev smaskiga men majonnäsen var inte alls god. Smakade bara salt, måste vara ett tryckfel. Kanske ska vara teskedar istället för matskedar. Men gör en annan majonnäs istället för denna.

    Pontus

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 6 ägg, per port.
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett33 g
Salt1.1 g
Kolhydrater6 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Picklade rödbetor
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagda rödbetor
    Betyg 4.3 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvsylta från Östergötland
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Picklade rödbetor med hasselnötter
    Betyg 2.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad