Rödbetsinkokt lax med pepparotssmetana
I det här receptet tar den inkokta laxen färg av rödbetor och får sedan sällskap på tallriken av en pepparrotskryddad sås på krämig smetana. Servera med skurna längder av saltgurka.
Ingredienser
4 portioner
Lax
1 färsk rödbeta
1 dl pressad citronsaft (1 dl pressad citronsaft motsvarar 1 citron)
4 dl vatten
1 msk salt
1 tsk dillfrö
500 g laxfilé (hel eller i portionsbitar)
Pepparrotssmetana
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
flingsalt med jod
svartpeppar
Till servering
4 hela saltgurkor
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1875 KJ / 448 kCal
Fett36.1 g
Kolhydrater5.4 g
Protein24.9 g
Kommentarer