Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbetsinkokt lax med pepparotssmetana

I det här receptet tar den inkokta laxen färg av rödbetor och får sedan sällskap på tallriken av en pepparrotskryddad sås på krämig smetana. Servera med skurna längder av saltgurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Skala och riv rödbetan. Pressa saften ur citronen.
  2. Koka en lag av rödbeta, citronsaft, vatten, salt och dillfrön.
  3. Skär ev. laxen i bitar. Lägg ner laxen och sjud den under lock ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C. Låt den svalna i lagen.
  4. Pepparotssmetana: Skala och riv pepparroten. Blanda smetana med pepparrot. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  5. Skär gurkorna på längden.
  6. Lyft upp laxen ur lagen.
  7. Till servering: Servera laxen med smetana och gurka.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
Lax
  • 1 färsk rödbeta
  • 1 dl pressad citronsaft (1 dl pressad citronsaft motsvarar 1 citron)
  • 4 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk dillfrö
  • 500 g laxfilé (hel eller i portionsbitar)
Pepparrotssmetana
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl smetana
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
Till servering
  • 4 hela saltgurkor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1875 kJ / 448 kCal