Rödbetsinkokt lax med pepparotssmetana

4
0
Rödbetsinkokt lax med pepparotssmetana

I det här receptet tar den inkokta laxen färg av rödbetor och får sedan sällskap på tallriken av en pepparrotskryddad sås på krämig smetana. Servera med skurna längder av saltgurka.

Rödbetsinkokt lax med pepparotssmetana

Ingredienser

4 portioner

Lax

1 färsk rödbeta
1 dl pressad citronsaft (1 dl pressad citronsaft motsvarar 1 citron)
4 dl vatten
1 msk salt
1 tsk dillfrö
500 g laxfilé (hel eller i portionsbitar)

Pepparrotssmetana

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
flingsalt med jod
svartpeppar

Till servering

4 hela saltgurkor

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1875 KJ / 448 kCal
Fett 361 g
Kolhydrater 54 g
Protein 249 g
Läs mer om näringsvärden