Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd

0
0
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd

Rödbetsgravad lax får en vacker rubinröd kant som gör det lilla extra till den här vackra förrätten. Att grava lax tar tid. För att få en riktigt smältande smakfull lax krävs minst fyra dagars gravning. Men den är väl värd att vänta på! Pepparrotskräm och picklad rödlök är passande sällskap till den här delikata gravade laxen.

Skriv ut
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd

Ingredienser

8 portioner
1 kg
laxfilé med skinn
3 msk
medelgrovt havssalt
3 msk
strösocker
1 tsk
krossad vitpeppar
1
stor rödbeta

Pepparrotskräm

2 msk
finriven pepparrot
1 tsk
finrivet citronskal
2 dl
gräddfil (avrunnen över natten)
-
salt
-
peppar

Picklad rödlök

1/2 dl
ättika
1 dl
socker
2 dl
vatten
2
rödlökar

Till servering

gurka
rågbröd
dill

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1805 KJ / 431 kCal
Fett 24 g
Salt 2.11 g
Kolhydrater 22 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept