Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd
Rödbetsgravad lax får en vacker rubinröd kant som gör det lilla extra till den här vackra förrätten. Att grava lax tar tid. För att få en riktigt smältande smakfull lax krävs minst fyra dagars gravning. Men den är väl värd att vänta på! Pepparrotskräm och picklad rödlök är passande sällskap till den här delikata gravade laxen.
Ingredienser
8 portioner
1 kg laxfilé med skinn
3 msk medelgrovt havssalt
3 msk strösocker
1 tsk krossad vitpeppar
1 stor rödbeta
Pepparrotskräm
2 msk finriven pepparrot
1 tsk finrivet citronskal
2 dl gräddfil (avrunnen över natten)
salt
peppar
Picklad rödlök
1/2 dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten
2 rödlökar
Till servering
gurka
rågbröd
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1805 KJ / 431 kCal
Fett24 g
Salt2.11 g
Kolhydrater22 g
Protein29 g
Kommentarer