Rödbetsgravad lax med dillolja

Betyg 4.8 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Rödbetsgravad lax med dillolja

Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Rödbetsgravad lax med dillolja

Ingredienser

10-12 bufféportioner
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 okokta rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
1 kg skinn- och benfri laxfilé
citronklyftor

Dillolja

2 dl hackad dill
2 dl babyspenat
2 dl neutral rapsolja
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Använd vanligt koksalt, NaCl, utan jod vid gravning och rimning eftersom joderat salt inte bevarar de naturliga mjölksyrebakterierna som behövs för ett lyckat resultat. matz jörevik

    Matz

  • Behöver laxen ha varit fryst först? :)

    Lizzie

  • Förutom dilloljan som var bökig och jolmig, fem stjärnor. Andra ätningen tog vi majo och färsk dill. Mumma. Den gör jag om. Utan oljan.

    Mona

Näringsvärde per bufféportion

Energi1704 KJ / 408 kCal
Fett32 g
Salt1.19 g
Kolhydrater8 g
Protein21 g

Testa liknande recept

  • Klassisk rödbetsgravad lax
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snapsgravad lax
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetssallad med halloumitärningar
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad