Rödbetsgravad lax med dillolja
4.8Världens godaste

Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Ingredienser
10-12 bufféportioner
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 okokta rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
1 kg skinn- och benfri laxfilé
citronklyftor
Dillolja
2 dl hackad dill
2 dl babyspenat
2 dl neutral rapsolja
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1704 KJ / 408 kCal
Fett32 g
Salt1.19 g
Kolhydrater8 g
Protein21 g
Kommentarer
11 stBlir så otroligt gott Glöm inte dilloljan!
Berit
Använd vanligt koksalt, NaCl, utan jod vid gravning och rimning eftersom joderat salt inte bevarar de naturliga mjölksyrebakterierna som behövs för ett lyckat resultat. matz jörevik
Matz
Behöver laxen ha varit fryst först? :)
Lizzie
Förutom dilloljan som var bökig och jolmig, fem stjärnor. Andra ätningen tog vi majo och färsk dill. Mumma. Den gör jag om. Utan oljan.
Mona
Supergott. Jag som normalt inte är nåt fan av gravad lax gillade verkligen den här. Kombon rödbeta citron var verkligen oväntat perfekt. Den här kommer jag att göra om till midsommar. Och jul. Och kanske nån gång mitt emellan.
Mona
Med eller utan skinn? Jag kommer att köra med skinn. 😬
Mona
Hur länge håller sig dilloljan?
Eva
Ska rödbetorna vara råa eller kokta ?
Maria
Fantastiskt god, föll samtliga i smaken!
Maria
Hur länge håller sig den färdiggravade laxen?
Anne
Hej Anne! I kyla håller den en vecka. Hållbarheten minskar om den tas fram och står på buffébord el dyl. Hälsningar Michelle
ICA-köket