Rödbetsfalafel med mandelajvar

Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Rödbetsfalafel med mandelajvar

I de här färdiga falaflarna har de traditionella kikärtorna fått sällskap med färgstarka rödbetor. Toppa rödbetsfalafeln med paprikaröran ajvar relish uppiffad med rostad mandel och persilja. Servera på salladsblad eller i pitabröd och den vegetariska snabbmaten är klar.

Rödbetsfalafel med mandelajvar

Ingredienser

4 portioner
2 förp rödbetsfalafel (à 300 g)
2 dl ajvar relish (gärna stark)
1 dl rostad flagad mandel
1/2 dl hackad fryst persilja
1 msk fäskpressad citronjuice
salt
peppar

Till servering

stora blad romansallad
ris eller pitabröd (gärna fullkorn)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett27 g
Salt3.1 g
Kolhydrater89 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halstrad tonfisk med ajvarpotatis
    Betyg 1.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med ajvar och oliver
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitkål och paprikasallad
    Betyg 2.9 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad