Rödbetsblomma med ädelost

Snyggaste snitten som definitivt imponerar på gästerna. Tunna skivor av rödbeta formas till blommor. I mitten gömmer sig krämig och salt ädelost och söt honung. Rödbetsblomman är perfekt till nyår eller födelsedagsfesten.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi127 KJ / 30 kCal
Fett2 g
Salt0.14 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g
Kommentarer
9 stNär skall man vika rödbetorna?
Vivan
Hej Vivan! Den viks ihop till en liten "blomma" efter att oströran har lagts på. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man göra dessa dagen innan man ska äta dem?
Malin
Hej Malin! Dom behöver göras innan servering så att de inte vecklar ut sig igen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Går det lika bra att använda getost?
Lovisa
Hej Lovisa! Det är inget som vi provlagat, men det borde gå bra och bli gott det också. Berätta gärna om du testar hur det blev. Hälsningar Harriet
ICA-köket
Menar ni 100 gram ädelost? Det står 100st
Cia
Hej Cia! Helt rätt! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi har nu lagt till 100 g i receptet. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur får man "blommorna" att hålla ihop upptill?
Oskar
Hej Oskar! Du får klämma till på röran (på utsidan, på rödbetan) för att forma dom, det är så de håller ihop. Hoppas att du förstår hur vi menar! Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska rödbetorna vara råa?
Ulrika
Hej Ulrika! Ja, det blir bästa resultatet då, som picklade. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Fantastiskt vackra och försvinnande goda!
Birgitta
Kan man förbereda dessa ett dygn innan servering?
Emma
Hej Emma! Det går bra att förbereda rödbetorna ett dygn i förväg. Till och med att det ger bättre smak. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hur fäster jag samman rödbetsblomman?
Jeanette
Hej Jeanette! Om de är tillräckligt tunna ska de gå att fästa ihop utan att pensla kanterna med något. De är mjuka eftersom de legat i lagen, även fast man torkat av dem så är de lite fuktiga. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket