Rödbetsblomma med ädelost

Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Rödbetsblomma med ädelost

Snyggaste snitten som definitivt imponerar på gästerna. Tunna skivor av rödbeta formas till blommor. I mitten gömmer sig krämig och salt ädelost och söt honung. Rödbetsblomman är perfekt till nyår eller födelsedagsfesten.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Rödbetsblomma med ädelost

Ingredienser

20 st
2 stora, skalade rödbetor
1 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
100 g smulad ädelost
2 msk färskost (av cream cheese-typ)
1 tsk honung

Gör så här

06:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • När skall man vika rödbetorna?

    Vivan

    Hej Vivan! Den viks ihop till en liten "blomma" efter att oströran har lagts på. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan man göra dessa dagen innan man ska äta dem?

    Malin

    Hej Malin! Dom behöver göras innan servering så att de inte vecklar ut sig igen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Går det lika bra att använda getost?

    Lovisa

    Hej Lovisa! Det är inget som vi provlagat, men det borde gå bra och bli gott det också. Berätta gärna om du testar hur det blev. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Energi127 KJ / 30 kCal
Fett2 g
Salt0.14 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Smashed rödbetor med ädelost
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tre goda röror till skinksmörgåsen
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad