Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rödbetor med hasselnötter och vit balsamico

En enkel förrätt med tunt hyvlade rödbetor som toppas med grovhackade hasselnötter, lagrad ost och vit balsamico. Perfekt rätt att väcka smaklökarna med!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva rödbetorna tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg ut dem på ett fat. Krydda med salt och peppar.
  2. Grovhacka hasselnötterna.
  3. Garnera rödbetorna med örterna. Strö över hasselnötterna och osten. Ringla över balsamico och olivolja.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Tips

Vill du vara ute i god tid? Gör punkt 1 och 2 dagen innan festen och punkt 3 strax före servering på festdagen.

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kokta rödbetor
  • salt och peppar
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 2 dl blandade färska örter t ex dill, basilika och körvel
  • 1 dl hyvlad lagrad ost
  • 2 msk vit balsamicovinäger
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 676 kJ / 162 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer