Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g små rödbetor med blast, gärna ekologiska
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl honung
2 tsk fänkålsfrön

Dressing

2 msk srirachasås
4 msk nötolja eller kallpressad solrosolja
1 msk honung

Till servering

1 msk rapsolja
2 dl avrunnen getyoghurt (eller se Tips)
salt
svartpeppar

Gör så här

00:02:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Lite otydligt i receptet, vad ska 1 msk olja användas till i lagen? Och ska betorna inte alls ligga i lagen, bara blasten?

    Therese

    Hej Therese! Nu har jag försökt att förtydliga receptet. Oljan ska användas för att steka blasten. Och betorna ska inte ligga i lagen utan bara blasten. Så det blir rödbeta på 3 sätt. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Lite otydligt i receptet, vad ska

    Therese

  • Hur gott som helst, samtliga runt middagsbordet enades om att denna rätt var den bästa av alla på nyårsmeny!

    Alfred

Näringsvärde per portion

Energi1837 KJ / 439 kCal
Fett29 g
Salt2.46 g
Kolhydrater34 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Rödbetstartar
    Betyg 4.9 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk råbiff
    Betyg 4.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetsblomma med ädelost
    Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad