Röd pesto

Skippa den köpta peston och mixa ihop en själv! Allt du behöver är soltorkade tomater, de nötter eller frön du har hemma, parmesan, vitlök, olivolja och en matbererade.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2229 KJ / 532 kCal
Fett50 g
Salt2.51 g
Kolhydrater8 g
Protein10 g
Kommentarer
9 stHur länge håller detta i kylen? Vitlök + olja kan ju vara en farlig kombination om den står i kylen mer än några dagar. Enligt wikipedia ska man sikta på ett pH under 4.6 för att undvika risk för botulism vid längre förvaring.
Joakim
Väldigt gott, tog oljan från torkade tomaterna.
Susanne
Vi använder rostade solroskärnor till mycket...så även till denna rätt. Akta bara att rosta dem för "hårt" då det kan bli lite "järnsmak". O&R
Ola
Hej. Vilka nötter ger den godaste smaken till peston? Mvh Ann
Ann
Hej Ann! Smaken är ju olika som bekant så det är svart att säga vad som är godast, du får helt enkelt testa dig fram. 😊 Traditionellt gör man pesto på pinjenötter om det nu hjälper dig något. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur länge håller den i kylen?
Marianne
Hej Marianne och Tove! Den håller i ca 1 vecka i kylen. Se till att använda en väl rengjord burk och rena redskap när du gör och tar av peston. Bästa sättet att kolla om peston fortfarande är bra är att titta, lukta och smaka. Det går också bra att frysa in peston. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur länge håller den i kylen?
Tove
"Rosta nötter eller frön i oljan i en torr, het stekpanna". Antingen olja eller torr panna, inte både och. Vilket ska det vara?
Håkan
Hoppsan, det var tokigt, tack Håkan för din kommentar. Nötterna ska rostas i torr panna. Nu har vi uppdaterat texten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Supergod
Karolina
Använde oljan från de soltorkade tomaterna istället för olivolja. Blev kanon!
Björn