Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Röd grönsakssoppgryta med quorn

Quorn är ett toppenalternativ för dig som inte äter kött! Testa att tillaga quorn tillsammans med en härlig grönsakssoppa. Grönsakerna och quornet skapar tillsammans en härlig gryta som går bra att servera antingen som soppa eller med tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda tomater, vatten, buljongtärningar, salt, peppar, timjan, rivet skal, saft från apelsin i en gryta. Låt koka upp.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala rotfrukterna och skär dem, fänkålen och selleristavar i skivor eller tärningar. Lägg dem i grytan och låt koka 10 min.
  3. Lägg i quornbitar och koka ytterligare 5-10 min.
  4. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Strö över hackad persilja eller solrosskott. Servera soppan med crème fraiche och bröd.

För alla

Obs! Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk eller förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaks- eller ört buljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • rivet skal från 1/2 apelsin
  • saft från 1 apelsin
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g rotselleri
  • 1 liten palsternacka
  • 1 liten fänkål
  • 3 stjälkar selleri
  • 175 g djupfryst quorn
Garnering
  • hackad persilja eller solrosskott
Lägg till i inköpslistan