UNDER 30 MIN | Medel

Röd grön kycklinggryta

Denna kycklinggryta med tomater och haricots verts är en enkelt tillagad vinnare med djup smak. Grytan gör du på kycklingfiléer och soltorkade tomater där timjan blir den stora smaksättaren innan du tillför kycklingen krämighet med lite grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Låt tomaterna rinna av men spara oljan. Fräs kycklingen i olja. Krydda med salt, peppar och gärna timjan.
  3. Strimla tomaterna och låt dem fräsa med kycklingen någon min. Häll på grädden. Låt puttra under lock ca 10 min.
  4. Rör i bönorna när ca 5 min återstår av koktiden.
  5. Servera kycklinggrytan med pastan, rucolasallat och bröd.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta
Gör mjölk och laktosfri: matlagningsgrädden kan bytas ut mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

För lite mustigare gryta, tillsätt 2-3 msk koncentrerad kycklingfond (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 paket djupfrysta haricots verts (à 250 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 25422 kJ / 607 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept