Röd grön kycklinggryta
Denna kycklinggryta med tomater och haricots verts är en enkelt tillagad vinnare med djup smak. Grytan gör du på kycklingfiléer och soltorkade tomater där timjan blir den stora smaksättaren innan du tillför kycklingen krämighet med lite grädde.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex tagliatelle
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
10 marinerade soltorkade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 paket djupfrysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi25422 KJ / 607 kCal
Fett19 g
Salt2.81 g
Kolhydrater58 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mer tomater, mer sås och hellre broccoli än haricot verts för min del. Sen blir det gott!
Christina
2009-11-25Supergott!! En stående favorit. Ta gärna fler soltorkade tomater och fetare matlagningsgrädde blandat med lite vatten.
Per
2008-04-12Använde Milda Mini mat och slängde i lite vitlök också. Riktigt gott!
Linda
2007-01-07