Röd grön kycklinggryta

17
14 Klimatsmart
Röd grön kycklinggryta

Denna kycklinggryta med tomater och haricots verts är en enkelt tillagad vinnare med djup smak. Grytan gör du på kycklingfiléer och soltorkade tomater där timjan blir den stora smaksättaren innan du tillför kycklingen krämighet med lite grädde.

Skriv ut
Röd grön kycklinggryta

Ingredienser

4 portioner
280 g
pasta t ex tagliatelle
4
kycklingfiléer
1 msk
olja
1 tsk
salt
1 krm
peppar
1 tsk
timjan
10
marinerade soltorkade tomater
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1
paket djupfrysta haricots verts (à 250 g)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta
Gör mjölk och laktosfri: matlagningsgrädden kan bytas ut mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

För lite mustigare gryta, tillsätt 2-3 msk koncentrerad kycklingfond (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Christina

11/25/2009

Mer tomater, mer sås och hellre broccoli än haricot verts för min del. Sen blir det gott!

Per

4/12/2008

Supergott!! En stående favorit. Ta gärna fler soltorkade tomater och fetare matlagningsgrädde blandat med lite vatten.

Linda

1/7/2007

Använde Milda Mini mat och slängde i lite vitlök också. Riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 25422 KJ / 607 kCal
Fett 19 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 58 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept