Citrongräskyckling med nudelsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citrongräskyckling med nudelsallad

Fräscht kycklingrecept som du tillagar enkelt på ungefär 45 minuter. Citrongräskycklingen med nudelsallad passar lika bra till vardagsmiddagen som bjudningen eftersom receptet smakar delikat av citrongräset, glasnudlarna, chilin och ingefäran.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden och stick i en bit citrongräs i varje. Bryn dem i smör.
  3. Lägg dem i en form och efterstek i ca 10 minuter i ugnen, eller tills de är genomstekta.
  4. Skala morötter och ingefära. Strimla grönsakerna och finhacka ingefäran och chilifrukten. Fräs i smör utan att det tar färg.
  5. Blötlägg nudlarna ca 5 minuter i vatten. Ta upp och låt dem rinna av.
  6. Blanda allt det hackade med nudlarna. Stek allt i sesamolja tills grönsakerna är mjuka och smaka av med soja. Garnera ev med hackad koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 citrongräs
  • smör (att steka i)
  • 2 morötter
  • 1 liten bit ingefära
  • 1/2 röd chili
  • 200 g glasnudlar
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • ev 2 kvistar koriander
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info