Röd currygryta

19
0
Röd currygryta

En välsmakande röd currygryta av lök, broccoli, nötfärs och tomatpuré som får smak och lite sting av ingredienser som currypasta, kokosmjölk och paprikapulver. Rätten är mycket enkel att tillaga och fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg (läs dock noga ingrediensförteckningen på currypastan). Servera den tilltalande grytan med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Röd currygryta

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
250 g broccoli
1/2 msk röd currypasta
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
2 tsk paprikapulver
1/2 dl tomatpuré
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2511 KJ / 601 kCal
Fett 272 g
Kolhydrater 535 g
Protein 330 g
Läs mer om näringsvärden