Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Röd currygryta

En välsmakande röd currygryta av lök, broccoli, nötfärs och tomatpuré som får smak och lite sting av ingredienser som currypasta, kokosmjölk och paprikapulver. Rätten är mycket enkel att tillaga och fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg (läs dock noga ingrediensförteckningen på currypastan). Servera den tilltalande grytan med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Plocka broccolin i buketter.
  4. Stek löken med currypastan i hälften av oljan. Lägg över i en gryta.
  5. Stek köttfärsen i resten av oljan.
  6. Blanda ner färsen i grytan. Tillsätt kokosmjölk, broccoli, vatten, paprikapulver och tomatpurén. Låt puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera grytan med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 250 g broccoli
  • 1/2 msk röd currypasta
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl tomatpuré
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2511 kJ / 601 kCal