Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chicken red curry

Här bjuder vi på smakrika köttbullar av kycklingfärs i röd currysås med sockerärter, paprika och morötter. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock. Servera tillsammans med kokt jasminris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kycklingfärs med äggula, röd curry och krydda med salt och peppar.
  2. Forma färsen till köttbullar.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i centimeterstora bitar.
  5. Fräs lök och currypasta i oljan ca 2 minuter i stekpannan. Blanda i paprika och morötter. Fräs ytterligare 1 minut. Rör ner kokosmjölk och vatten. Låt koka ca 3 minuter.
  6. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock ca 10 minuter. Tillsätt sockerärterna när ca 3 minuter återstår av koktiden. Krydda med socker och salt.
  7. Servera köttbullarna med kokt ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på röd currypasta. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1/2 msk röd currypasta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 portioner ris (gärna jasminris)
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1/2 msk röd currypasta
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 75 g sockerärtor
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2761 kJ / 661 kCal