Chicken red curry
Här bjuder vi på smakrika köttbullar av kycklingfärs i röd currysås med sockerärter, paprika och morötter. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock. Servera tillsammans med kokt jasminris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfärs
1 äggula
1/2 msk röd currypasta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 portioner ris (gärna jasminris)
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1/2 msk röd currypasta
1 msk neutral olja
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
75 g sockerärtor
1 tsk socker
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2761 KJ / 661 kCal
Fett31.9 g
Kolhydrater58.5 g
Protein32.3 g
Kommentarer
Smakar absolut ingenting
Linda
2024-08-27Var starkare dagen efter, när den gottat till sig lite. Red såsen. Stek bullarna.
Åsa
2021-11-10Ett riktigt favoritrecept hos samtliga i familjen. Dock på tok för lite curry för vår smak, vi tar gånger 5 i både bullar och sås, supergott!
Jenny
2021-03-28