Chicken red curry

42
6
Chicken red curry

Här bjuder vi på smakrika köttbullar av kycklingfärs i röd currysås med sockerärter, paprika och morötter. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock. Servera tillsammans med kokt jasminris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Chicken red curry

Ingredienser

400 g kycklingfärs
1 äggula
1/2 msk röd currypasta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 portioner ris (gärna jasminris)
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1/2 msk röd currypasta
1 msk neutral olja
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
75 g sockerärtor
1 tsk socker
1 tsk salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på röd currypasta. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Åsa

2021-11-10

Var starkare dagen efter, när den gottat till sig lite. Red såsen. Stek bullarna.

Jenny

2021-03-28

Ett riktigt favoritrecept hos samtliga i familjen. Dock på tok för lite curry för vår smak, vi tar gånger 5 i både bullar och sås, supergott!

Ulrika

2020-11-11

Jättegott och enkelt att göra!

Näringsvärde per portion

Energi 2761 KJ / 661 kCal
Fett 31.9 g
Kolhydrater 58.5 g
Protein 32.3 g
Läs mer om näringsvärden