Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Köttbullar med indisk smak

Klassiska köttbullar som möter indiska smaker i en härlig kombination. Köttbullarna rullas för hand och steks gyllenbruna i en het panna innan den smakrika tikka masalasåsen hälls över. Låt sjuda och en fantastisk doft sprider sig i köket. Avnjut ihop med nykokt ris och knaprig broccoli.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Rör runt och låt stå någon minut.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, salt och peppar. 
  4. Fukta händerna och forma färsen till små bullar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får lite färg. 
  5. Häll såsen och vattnet över köttbullarna och låt sjuda (småkoka) ca 6 minuter. Vänd bullarna då och då.
  6. Rensa och skär broccolin i bitar. Koka dem i saltat vatten i en kastrull ca 4 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.
  7. Servera köttbullarna med ris och broccoli.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 490 g tikka masala sås
  • 2 dl vatten
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3067 kJ / 735 kCal