Röd curry med räkor

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
3
Röd curry med räkor

Fantastiskt smakfull och färgrik varmrätt med räkor. Paprika, purjolök och morötter kokas i kokosmjölk med röd curry. Knapriga vattenkastanjer och bambuskott ger rätten exotiska smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Röd curry med räkor

Ingredienser

4 portioner
1   paket haricots verts (bönor) (à 150 g)
1   vitlöksklyfta
2 msk  röd currypaste
1 msk  olja
1   röd paprika
1   morot
1/2   liten purjolök
4 dl  kokosmjölk
1   burk skivade vattenkastanjer (à 227 g)
1   burk skivade eller strimlade bambuskott (à 227 g)
300 g  skalade räkor (300 g skalade motsvarar ca 750 g med skal)
1/2   kruka koriander
nudlar till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan. Fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer nudlar eller pasta som passar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Stor favorit av både stora o små. Oxå bytt ut till kyckling i strimlor som jag brynt på ordentligt!

Laila

2023-01-09

Gjort detta recept enkelt och gott!!! provade att byta ut räkorna mot kyckling(bryn dom först) det blev nästan godare, mer mat och fylligare!!! prova!!!!

Ulrika

2008-07-13

Inte alls särskilt avancerat att laga (och jag är ingen fena i köket) Kanon gott!

Åsa

2007-02-19

Näringsvärde per portion

Energi3150 KJ / 750 kCal
Fett23 g

Testa liknande recept

Bulgogi med ananas och rostat kokosris
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Polentaschnitzel med bönor och bambuskott
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskbullewok sweet chili
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thai red curry köttbullar med kokosmjölk
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingsoppa med grön curry
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskkakor med syrlig dipp
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga