Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Röd curry med räkor

Fantastiskt smakfull och färgrik varmrätt med räkor. Paprika, purjolök och morötter kokas i kokosmjölk med röd curry. Knapriga vattenkastanjer och bambuskott ger rätten exotiska smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka haricots verts i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Strimla ev och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs tillsammans med currypasten i olja.
  3. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva moroten. Skiva purjolöken tunt.
  4. Lägg de skurna grönsakerna i curryn och fräs i ytterligare ca 3 minuter.
  5. Häll i kokosmjölken och koka i 5 minuter.
  6. Häll av och skölj vattenkastanjer och bambuskott. Tillsätt dem och haricots verts i curryn. Låt koka upp.
  7. Lägg i räkorna och grovhackad koriander. Servera med nykokta nudlar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan. Fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer nudlar eller pasta som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket haricots verts (à 150 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 msk olja
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 1/2 liten purjolök
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 burk skivade vattenkastanjer (à 227 g)
  • 1 burk skivade eller strimlade bambuskott (à 227 g)
  • 300 g skalade räkor (300 g skalade motsvarar ca 750 g med skal)
  • 1/2 kruka koriander
  • nudlar till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3150 kJ / 750 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden