Röd curry med räkor
Fantastiskt smakfull och färgrik varmrätt med räkor. Paprika, purjolök och morötter kokas i kokosmjölk med röd curry. Knapriga vattenkastanjer och bambuskott ger rätten exotiska smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 paket haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk röd currypaste
1 msk olja
1 röd paprika
1 morot
1/2 liten purjolök
4 dl kokosmjölk
1 burk skivade vattenkastanjer (à 227 g)
1 burk skivade eller strimlade bambuskott (à 227 g)
300 g skalade räkor (300 g skalade motsvarar ca 750 g med skal)
1/2 kruka koriander
nudlar till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3150 KJ / 750 kCal
Fett23 g
Kommentarer
Stor favorit av både stora o små. Oxå bytt ut till kyckling i strimlor som jag brynt på ordentligt!
Laila
2023-01-09Gjort detta recept enkelt och gott!!! provade att byta ut räkorna mot kyckling(bryn dom först) det blev nästan godare, mer mat och fylligare!!! prova!!!!
Ulrika
2008-07-13Inte alls särskilt avancerat att laga (och jag är ingen fena i köket) Kanon gott!
Åsa
2007-02-19