Bönsallad med gräddfil och timjan
![Bönsallad med gräddfil och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14904/cf_259/bonsallad_med_graddfil_och_timjan.jpg)
Är du trött på vanlig grönsallad till köttet? Varför inte byta ut den mot den här snabblagade, delikata bönsalladen? Den milda smaken från gräddfilen passar suveränt med den kraftfulla smaken från timjan- och senapsdressingen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
![Bönsallad med gräddfil och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14904/cf_259/bonsallad_med_graddfil_och_timjan.jpg)
Ingredienser
1 sats
400 g bönor t ex haricots verts, sockerärter och vaxbönor
saltat vatten
1 dl böngroddar
5 timjankvistar
1 msk grovkornig senap
1 msk kallpressad rapsolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 dl gräddfil
4 kvistar timjan
salt
svartpeppar
Gör så här
Tips
Passar till: Grillade lammkotletter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer