Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönsallad med gräddfil och timjan

Är du trött på vanlig grönsallad till köttet? Varför inte byta ut den mot den här snabblagade, delikata bönsalladen? Den milda smaken från gräddfilen passar suveränt med den kraftfulla smaken från timjan- och senapsdressingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa bönor, gärna olika sorter. Koka bönorna var för sig mjuka i saltat vatten. Kyl snabbt i iskallt vatten. Låt rinna av. Tillsätt böngroddar.
  2. Blanda en dressing av plockade blad från timjankvistar, grovkornig senap, kallpressad rapsolja flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll den över bönorna.
  3. Smaksätt gräddfil med plockade blad från timjan, salt och svartpeppar. Klicka gräddfilen på salladen vid serveringen.

Tips

Passar till: Grillade lammkotletter.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 400 g bönor t ex haricots verts, sockerärter och vaxbönor
  • saltat vatten
  • 1 dl böngroddar
  • 5 timjankvistar
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl gräddfil
  • 4 kvistar timjan
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan