Röd curry med räkor

Fantastiskt smakfull och färgrik varmrätt med räkor. Paprika, purjolök och morötter kokas i kokosmjölk med röd curry. Knapriga vattenkastanjer och bambuskott ger rätten exotiska smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Ingredienser
4 portioner
1 paket haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk röd currypaste
1 msk olja
1 röd paprika
1 morot
1/2 liten purjolök
4 dl kokosmjölk
1 burk skivade vattenkastanjer (à 227 g)
1 burk skivade eller strimlade bambuskott (à 227 g)
300 g skalade räkor (300 g skalade motsvarar ca 750 g med skal)
1/2 kruka koriander
nudlar till servering
Gör så här
00:03:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3150 KJ / 750 kCal
Fett23 g
Kommentarer
3 stStor favorit av både stora o små. Oxå bytt ut till kyckling i strimlor som jag brynt på ordentligt!
Laila
Gjort detta recept enkelt och gott!!! provade att byta ut räkorna mot kyckling(bryn dom först) det blev nästan godare, mer mat och fylligare!!! prova!!!!
Ulrika
Inte alls särskilt avancerat att laga (och jag är ingen fena i köket) Kanon gott!
Åsa