Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bulgogi med ananas och rostat kokosris

Bulgogi är en Asieninspirerad middagsrätt där den marinerade strimlade biffen varvas med kastanjer och de stekta currykryddade ananasringarna. Servera med kokosriset.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lövbiffen i strimlor
  2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, soja, sesamfrön, sambal oelek och peppar i en bunke. Lägg köttet i marinaden och blanda runt. Låt stå medan resten görs.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och rosta kokosen i en torr, het stekpanna. Häll av vattenkastanjerna.
  4. Krydda ananasskivorna med curry runtom. Stek dem i hälften av oljan ca 2 minuter per sida i en stor stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Diska gärna ur stekpannan.
  5. Stek köttet i resten av oljan ca 2 minuter i stekpannan. Tillsätt haricots verts, vattenkastanjer och vatten. Låt sjuda på svag värme ca 2 minuter under lock. Lägg ev ner ananasen mot slutet och låt den bli varm. Blanda under tiden riset med kokos.
  6. Servera bulgogin med kokosriset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Barnknepet! Servera ris, rostad kokos och ananas var för sig.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g lövbiff
  • 4 port ris (gärna basmatiris)
  • 1 dl kokos
  • 1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
  • 8 skivor ananas
  • 1 tsk curry
  • 2 msk olja
  • 150 g haricots verts
  • peppar
  • vatten
Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl japansk soja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2413 kJ / 577 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer