Bulgogi med ananas och rostat kokosris
Bulgogi är en Asieninspirerad middagsrätt där den marinerade strimlade biffen varvas med kastanjer och de stekta currykryddade ananasringarna. Servera med kokosriset.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
Ingredienser
4 portioner
350 g lövbiff
4 port ris (gärna basmatiris)
1 dl kokos
1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
8 skivor ananas
1 tsk curry
2 msk olja
150 g haricots verts (bönor)
peppar
vatten
Marinad
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1/2 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2413 KJ / 577 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater71 g
Protein28 g
Kommentarer
Detta är en riktig favoriträtt i vår familj. Men jag steker köttet och tar sen upp det och ställer åt sidan. Steker sen hare cote vertes och vattenkastanjer för sig och utesluter vattnet. Precis innan servering blandar jag kött och grönsaker. Såväl ananasen som kokosen serverar vi i egna skålar vid sidan av.
Birgitta
2017-11-05Inget speciellt. Marinaden på lövbiffen vad god men annars var det torrt.
Helena
2011-08-30Ingen i vår familj var speciellt imponerad av den här rätten faktiskt. Om jag skulle göra om den skulle jag blanda i krossad ananas i såsen och/eller tillsatt lite kokosmjölk.
Hanna
2011-08-29