Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rispanna med torsk och tomat

Rispanna med torsk och tomat är en smakrik och nyttig fiskrätt som passar både till vardag och fest. Vit fisk marineras i syrlig citron, olja och brun farin. Till detta gör du ett mustigt ris med tomatkross. Servera med en klick yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i kuber. Blanda samman citron, olja, farin, salt och peppar i en skål. Vänd ner fisken och låt den marinera i kylskåpet ca 30 min.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i oljan i en traktörpanna några min. Häll över buljong och tomatkross och låt riset koka under lock ca 20 min.
  3. Lägg fisken på riset när ca 5 min återstår av koktiden. Klipp över rikligt med dill.
  4. Servera rispannan med en klick matlagningsyoghurt och haricots verts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olja
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olja
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl hackad dill
Till servering
  • matlagningsyoghurt
  • haricots verts
Lägg till i inköpslistan