Risotto med torrsaltat bacon och svamp
Risotto med torrsaltat bacon och svamp är en imponerande rätt där den krämiga, lena och matiga risotton samsas med läckra råvaror som champinjoner, babyspenat och torrsaltat bacon. Ett tilltalande och njutbart recept som fungerar perfekt till festen eller bjudningen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
280 g torrsaltat bacon
250 g champinjoner
2 msk olivolja
3 dl carnaroli ris
2 tsk rosmarin
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och svartpeppar
95 g parmesanflarn
65 g babyspenat
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Torkad svamp går lika bra att använda i en risotto som färsk men tänk på att du såklart inte behöver lika stora mängder. Skulle du exempelvis välja torkad Karl Johan-svamp i det här fallet räcker det med ca 50 gram (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851 KJ / 682 kCal
Fett38.1 g
Kolhydrater52.4 g
Protein27.5 g
Kommentarer
För mycket smak av vinet, nästa gång ska jag bara ta hälften av mängden.
Anette
2021-03-10Riktigt gott och uppskattat även av italienare.
Irene
2021-03-01Första gången jag gjort risotto - men inte den sista. Detta var jättegott
Irene
2020-09-27