Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
0
Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat

Gräddig jordärtskockssoppa med vitt vin, vitlök och en skvätt citron, serverad med en sallad av räkor, dill och tomat. Bryn grönsakerna och koka i buljong, vin och grädde. Mixa soppan slät och toppa med tomat- och räksalladen.

Jordärtskockssoppa med räkor, dill och tomat

Ingredienser

4 portioner
500 g  jordärtskockor
2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1 dl  vitt matlagningsvin eller vitt vin
7 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
flingsalt
peppar
580 g  handskalade räkor i lake
1   kruka dill
2   tomater
1 msk  olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2263 KJ / 542 kCal
Fett33.6 g
Kolhydrater22.8 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkröra med mandelpotatis och krondill
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga