Risotto med soltorkade tomater

Rykande het risotto med soltorkade tomater, kapris och parmesanost. Vitt vin och saffran ger avorioriset krämig smak och fantastiska färger. Servera tomat- och basilika risotton med färsk bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Ingredienser
8 portioner
1 stor gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 msk smör eller olja
5 dl avorioris
1 förp saffran (à 1/2 g)
12 dl vatten
3 buljongtärningar t ex svamp
1 - 1 1/2 dl vitt vin
100 g marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
1/2 dl kapris
2 - 2 1/2 dl riven parmesan
salt
grovmald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stJag hade på frysta räkor innan jag serverade rätten.
Maija
Hej patricia. är en vanlig matglad mamma och ville bara tipsa dig om att avoriris finns att hitta bland hälso produkterna i Ica butikerna( iallafallde jag tittat i) det är av märket Risenta. ska testa detta recept i helgen . låter underbart gott. ha en bra dag.
Sonya
En mycket god risotto! Vi hade den till helstekt fläskfilé och det blev jättegott! Nackdelen är att avoriris är svårt att få tag i en vanlig ICA (till och med vår närbelägna ICA Kvantum) så vi fick leta lite innan vi hittade avoriris. Vore glad om det kunde ingå i ert vanliga sortiment!
Patricia
En liten favorit hemma hos oss.
Björn
Jättegott, men stämmer det verkligen med portionerna? Halverade receptet för att få 4 port men det räckte bara till 2 portioner.
Katrin
Kan bara hålla med om att de e en av höjdarna av de jag har ätit. Mums!
Josefine
Bästa ICA! Varför är det så svårt att få tag i avorioris när ni har så många spännande recept på risotto där det ingår? Min ICA-butik- OJ i Åstorp - är mycket välsorterad och bra men sådant ris finns inte. Vad kan det bero på?
Anders
jag fick inte tag i avorioris så jag fick ta vanligt rundkornigt i stället. Det blev ändå fantastiskt gott. Det är kanske läge för 6 gafflar med rätt sorts ris,
Anders