Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fetafylld kycklingfilé

Vik in fetaost, lök och vitlök i utbankade kycklingfiléer och tillaga i stekpanna med krämig buljongsås och mumsig squash och paprika. Servera dina underbara, fetafyllda kycklingfiléer med skyn, grönsaker och varm couscous.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Banka ut kycklingfiléerna försiktigt med botten av en kastrull så de blir som tunna schnitzlar.
  2. Riv fetaosten på rivjärn. Skala och finhacka lök och vitlök. Fördela fetaost, lök och kryddor på ena halvan av filéerna. Vik den andra halvan över och fäst med tandstickor.
  3. Skölj och tärna squashen. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När matfettet slutat skumma och blivit ljusgult läggs kycklingfiléerna i och får steka ca 2 min. Vänd filéerna och lägg squash och paprika vid sidan om. Häll över buljong och låt puttra 6-7 min. Servera kycklingfilén med grönsaker och sky. Couscous eller ris är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 50 g fetaost
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1 dl hönsbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 1 msk smör eller margarin (till stekning)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?