Vegansk Ris à la Malta
En klassisk Ris à la Malta som är helt vegansk då den görs på mjölkfri risgrynsgröt, havregrädde och socker. Rör ihop och smaka av din snabba Ris à la Malta före du försiktigt vänder ner mandarinbitar. Dekorera med ytterligare några mandarinklyftor före servering.
Ingredienser
4 portioner
3 dl kall mjölkfri risgrynsgröt (se länk i texten nedan under steg 1)
1 1/2 dl ren havregrädde
1 tsk vaniljsocker
ca 1 msk socker
3 mandariner
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag sockrade gröten lite och sedan tog jag mer vaniljsocker och socker än i receptet och tog även lite florsocker, vilket i efterhand det vanliga sockret med fördel bytts mot. Stark rekommendation är att som jag gjorde ha i outspädd koncentrerad apelsinjuice från tetra. Blev finare färg (innan lite grå) och fick en fin diskret fräsch syrlighet samt apelsinsmak. Att filéa Mandarin klyftor är jobbigt. Jag övergick till apelsiner som jag skar bort allt yttre vita från och sedan ska klyftor. Jättegott!
Stina
2022-11-27