Risgrynsgröt med saffran och varma körsbär

Ge risgrynsgröten ett lyft för både öga och mun med saffran och varma, kryddiga körsbär. En värmande vintrig frukost eller juligt mellanmål som bjuder på en perfekt harmoni av sötma och syrlighet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
4 portioner
3 dl vatten
8 dl mjölk (3 %)
2 dl grötris
2 förp saffran (à 1/2 g)
1 msk strösocker
2 krm salt
Varma körsbär
250 g frysta urkärnade körsbär
1/2 dl strösocker
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
Till servering
varm mjölk till servering
1 dl hackade rostade nötter (t ex valnötter)
Gör så här
00:15:00
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion utan mjölk och nötter till servering.
Energi1633 KJ / 391 kCal
Fett6 g
Salt0.9 g
Kolhydrater70 g
Protein11 g
Kommentar
Alldeles för mycket i socker i de varma körsbären, hade räckt med hälften av det som står i receptet, annars gott!
Angelica
2025-01-21