Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Körsbärskompott

I den här körsbärskompotten hittar du delikata smaker från äpplen, vaniljstång, kanel och kardemumma. Den mjuka fruktiga röran tillsammans med knapriga nötter är oerhört smarrig.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka nötter. Kärna ur körsbär med en kärnurtagare. 
  2. Skala och tärna äpplen smått. Koka upp körsbär, äpplen, fröna från en urskrapad vaniljstång, syltsocker, kanel och kardemumma. Småkoka ca 20 minuter. 
  3. Rör ner nötterna. Häll upp i rengjorda glasburkar.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 30 g nötter (t ex valnötter, pistachnötter eller mandel)
  • ca 2 liter körsbär
  • 2 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl syltsocker
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer