Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär

25
0
Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär

En vällagad crème brûlée blir det perfekta avslutet på middagen. Denna variant framtagen av Svenska Kocklandslaget är smaksatt med kaffe och serveras med läcker rabarber-is gjord på rabarber, citroner, stjärnanis och lite kanel. Kombinationen av söt crème brûlée matchad med den syrliga rabarber-isen blir perfekt!

Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär

Ingredienser

10 portioner

Créme brûlée

2 nävar hela kaffebönor
2 dl mjölk
7 dl grädde
1 1/2 dl socker
1 vaniljstång
16 st äggulor
råsocker till karamelltäcket

Rabarber-is

6 stänger rabarber (normalstora)
1 l vatten
2 citroner
5 dl socker
2 st stjärnanis
liten bit kanelstång

Garnering

jordgubbar
röda vinbär
harsyra, citronmeliss eller mynta

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild från Löfbergs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2700 KJ / 645.5 kCal
Fett 37.6 g
Salt 0.11 g
Kolhydrater 68 g
Protein 7.8 g
Läs mer om näringsvärden