Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär
En vällagad crème brûlée blir det perfekta avslutet på middagen. Denna variant framtagen av Svenska Kocklandslaget är smaksatt med kaffe och serveras med läcker rabarber-is gjord på rabarber, citroner, stjärnanis och lite kanel. Kombinationen av söt crème brûlée matchad med den syrliga rabarber-isen blir perfekt!
Ingredienser
10 portioner
Créme brûlée
2 nävar hela kaffebönor
2 dl mjölk
7 dl grädde
1 1/2 dl socker
1 vaniljstång
16 st äggulor
råsocker till karamelltäcket
Rabarber-is
6 stänger rabarber (normalstora)
1 l vatten
2 citroner
5 dl socker
2 st stjärnanis
liten bit kanelstång
Garnering
jordgubbar
röda vinbär
harsyra, citronmeliss eller mynta
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Recept och bild från Löfbergs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2700 KJ / 645.5 kCal
Fett37.6 g
Salt0.11 g
Kolhydrater68 g
Protein7.8 g
Kommentarer